Home > Preporuka > Otkrivanje tajne ministarskog sefa
Otkrivanje tajne ministarskog sefa

Otkrivanje tajne ministarskog sefa

BIRN Srbija objavljuje nacrt ugovora između Vlade Srbije i „Etihad airways“ i otkriva da je država Srbija za 51% vlasništva u novoformiranoj „Air Serbia“ platila višestruko u odnosu na partnera iz UAE

BIRN-ovo istraživanje pokazuje da se Srbija obavezala da plati višestruko veći iznos od onoga koji uplaćuje partnerska firma da bi ostala formalno većinski vlasnik u novoformiranom preduzeću za avio saobraćaj „Air Serbia“. 

Samo u 2013. godini, prema podacima iz ugovora, Srbija je bila u obavezi  da plati preko 90 miliona dolara dok je partner iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za 49% vlasničkog udela uplatio 40 milona dolara u vidu zajma. Pored ovoga državi je ostalo da plati sva dugovanja koja su bila procenjena na preko 230 miliona dolara, stoji u ugovorima koje BIRN objavljuje.

„Jat Airways“ je dugo godina važio za velikog gubitaša koji je opterećivao javne finansije Republike Srbije, ali nikada do kraja i na transparentan način nijedna prethodna Vlada i uprave koje su Vlade imenovale nisu saopštile tačne podatke.

Iz dokumenata koje ovde objavljujemo, otkrivamo da je dug kompanije u prvoj polovini 2013. godine iznosio oko 233,7 miliona dolara, na osnovu procena vrednosti kapitala za potrebe sklapanja ovog posla.  

S druge strane, novo rukovodstvo „Air Serbia“ na predstavljanju godišnjeg finansijskog izveštaja za 2013. godinu u maju 2014. saopštilo je da je dug kompanije, koja se do septembra prošle godine zvala „Jat Airways“, oko 73 miliona evra, ili oko 100 miliona dolara. Nije bilo moguće proveriti u novoj upravi kako je došlo do ovolike razlike, kao što nije bilo moguće proveriti kako je procenjena ukupna vrednost „Jat Airways“, nepokretne imovine i slotova.

Gde se i na koji način izgubilo preko 130 miliona dolara duga kompanije nije objašnjeno i ne vidi se u dokumentima koja su objavljena posle sklapanja ugovora sa „Etihadom“, a tiču se visine upisanog kapitala privrednog društva kompanije „Jat Airways“, kao i izmena visine upisanog kapitala u trenutku kada se u vlasništvo uvodi „Etihad“ konvertovanjem zajma od 40 miliona dolara u akcije kompanije.

Pored ovog iznosa, dokumenta koja objavljujemo nam pokazuju da je obaveza Vlade Republike Srbije u 2013. godini bila da obezbedi 16 miliona dolara za otpremnine viška zaposlenih, da pokrije 13 miliona dolara duga „Jata“ prema privrednom društvu Aerodrom „Nikola Tesla“, da obezbedi 0,5 miliona dolara za otpremnine u komapaniji „Jat Ketering“ (koja je ovim ugovorom opet vraćena pod okrilje „Jat Airways“ odnosno „Air Serbia“), da obezbedi 23,5 miliona dolara za potrebe restrukturiranja i još 40,2 miliona za potrebe premošćavanja gubitaka, što u zbiru iznosi 93,2 miliona dolara obaveza države u 2013. godini.

Iz dokumenta koji se zove Strateški plan 2014-2016, na koliko je i oročeno učešće  „Etihada“ u pokušaju oživljavanja srpskog avio prevoznika, saznajemo da Vlada Srbije mora da obezbedi najmanje 326 miliona dolara u početnoj fazi, verovatno u tri godine, da bi pokrila troškove, a da pored toga investira dodatni novac u ono što bi trebalo da bude zdravo preduzeće.

Pored ovoga, Vlada se obavezala da floti Air Serbia ustupi jedan od dva terminala na ekskluzivno korišćenje, da jedan hangar „Jat Tehnike“ pripadne „Air Serbia“, da obezbedi povlašćenu cenu kerozina kod NIS-a tako što će se u potpunosti odreći akcize čime se cena smanjuje za pola i da sve moguće potencijalne poverioce namiri iz budžeta Republike Srbije.

Partner iz UAE obavezao se da uplati 40 miliona dolara u 2013. godini i da u periodu 2014-2016. godine uloži do 60 miliona dolara, da donese znanje upravljanja kompanijom i da iskoristi svoje jedanaestogodišnje iskustvo iz avio saobraća u unapređenje položaja „Air Serbia“ na globalnom nivou.

Kada je reč o upravljanju, iako formalno Vlada ima većinu u Upravnom odboru, odluku donosi menadžment „Etihada“, odnosno, menadžement „Air Serbia“ koji je „Etihad“ izabrao. Takođe, zarade vodećih ljudi kopmanije isplaćuje „Etihad“ prema svojim standardima i docnije te troškove fakturiše srpskom avio prevozniku.

Ugovor sa Etihadom postao je tokom ovih godinu dana misterija jer je raniji ministar privrede u Vladi Srbije Saša Radulović govorio da je ugovor u sefu kabineta ministra, ali da on o njemu ne može da govori jer ga obavezuje Zakon o poslovnoj tajni. Doskorašnji ministar privrede Dušan Vujović izjavio je da on nikada nije video ugovor sa Etihadom i da ta dokumenta nisu bila u sefu kada je on preuzeo vođenje tog resora.

Premijer Vučić govorio je u više navrata da je ponosan tim ugovorom i time da je „Air Serbia“ već sada kompanija za uzor i da će svojom privrednom aktivnošću doneti 1,5 odsto celokupnog BDP Republike Srbije koji je oko 50 milijardi dolara. Takođe, Vučić ističe kvalitet usluge rebrendirane kompanije za avio saobraćaj, povećanje svih poslovnih performansi, ali odbija da govori o samim detaljima ugovora.

Ono što je Vlada saopštila jeste da je ugovor nastao pod okriljem Međudržavnog sporazuma između Republike Srbije i UAE koji je prema srpskom ustavu iznad lokalnih zakona i sličan postupak bio je primenjen u slučaju privatizacije Naftne industrije Srbije i ugovora sa ruskom kompanijom „Gazprom“.

Više na: javno.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top