Home > Preporuka > Nauk: Alitalia, Etihad i mi…
Nauk: Alitalia, Etihad i mi…

Nauk: Alitalia, Etihad i mi…

Peščanik (1.1.2015.) Autor: Miša Brkić http://pescanik.net/nauk-alitalia-etihad-i-mi/

Tri dana pred novu godinu (29. decembar, u 11:21h) na adrese poslovnih partnera i turističkih agencija u Srbiji stigao je jedan uljudan ali nadasve informativan e-mail iz italijanske aviokompanije Alitalia.

Naslov tog mejla je: ”Transfer svih ugovora Alitalia-e u novu kompaniju”, a namera je sadržana već u prvoj rečenici: ”Ovim želimo da vas obavestimo da će Alitalia Compagnia Aerea Italiana S.p.A. od 1. januara 2015. godine svoje celokupno poslovanje koje se odnosi na poslove avioprevoza, koji će se i dalje odvijati nesmetano, uneti u novoosnovanu kompaniju Alitalia Societa Aerea Italiana S.r.L. u koju će naknadno, prema strateškom sporazumu potpisanom između Alitalie i Etihada, kompanija Etihad Airways P.J.S.C. uložiti iznos od 560 miliona evra.

Etihad Airways je za ovu transakciju angažovao tri savetnika: JPMorgan (finansijski), DLAPiper i Chiomenti (pravni) i PricevaterhouseCoopers (due diligence). Alitalia je kao savetnike imala: Citi (finansijski) i Bonelli Erede Pappalardo (pravni)

U atačmentu e-maila od 29. decembra zakačen je još jedan intrigantan dokument – UGOVOR o strateškom partnerstvu Alitalie i Etihada od 8. avgusta 2014. godine kojim partneri ulažu 1,76 milijardi evra u stvaranje nove kompanije koja će biti konkuretna, održiva i profitabilna od 2017. godine.

Pa se tako jasno vidi da Etihad Airways investira 560 miliona evra (i postaje manjinski akcionar, što je bilo predmet regulatornog odobrenja), kroz kombinaciju inekcije svežeg kapitala, kupovine imovine i drugih finansijskih načina kako bi se stabilizovala bilansna struktura kompanije. Etihad 49 odsto akcija Alitalie kupuje za 387,5 miliona evra, a u ukupnu sumu od 560 miliona uključena je i kupovina za 112,5 miliona evra firme Alitalia Loyalty Spa koja upravlja programom MilleMiglia (Alitalia program ekskluzivnih usluga), i kupovina pet pari slotova na londonskom aerodromu Hitrou za 60 miliona evra.

Stari akcionari Alitalie – uključujući banku Intesa San Paolo (sa 88 miliona evra), Poste Italiane (75 miliona), UniCredit (63,5 miliona), koncesionar autoputeva i aerodroma Atlantia (51 milion), grupacija industrije, brodogradnje i nekretnina IMMSI (10 miliona), proizvođač autoguma Pirelli (10 miliona) i koncesionar puteva i luka Gavio (2,5 miliona ervra ) – u obavezi su da ulože 300 miliona evra kroz kapitalna ulaganja.

Tako dokapitalizovani italijanski nacionalni avioprevoznik moći će da investira u sveobuhvatni strateški poslovni plan koji predviđa uvođenje novog dugolinijskog saobraćaja s rimskog aerodroma Fjumićino (postaje veliko evropsko interkontinentalno čvorište) i milanskog aerodroma Malpensa (duplira broj letova do 2018. godine), revitalizovanje brenda i fokusiranje na promociju italijanskog turizma i trgovine.

Ima li sve ovo neke veze sa nama?

Možda i nema, ali neće da škodi ako se obavestimo kako izgledaju dvostruki standardi prijatelja i naučimo kako se ovakve stvari profesionalno i bez mešanja politike rade u ozbiljnim državama.

Kao što se može videti iz priloženog, ovde:

  • nema nikakvih skrivenih dilova i polutajnih dogovora,
  • zna se ko šta prodaje, a ko šta kupuje i po kojoj ceni,
  • nema prelivanja dugovanja i finansijskih obaveza na Vladu Italije,
  • nema nikakvih malih ili velikih partnera,
  • sve liči (bar na prvi pogled) na čist poslovni dogovor u kome je rizik podeljen adekvatno uloženim sredstvima,
  • znaju se finansijske obaveze novih partnera,
  • priložen je i Ugovor tako da svi poslovni partneti nove italijanske aviokompanije mogu da znaju o čemu se radi,
  • sve je jasno sređeno i omeđeno, znaju se preuzeti poslovi, obaveze i dugovi,
  • zna se kad nova kompanija počinje da radi kao pravi i stvarni naslednik stare Alitalie.
Više na: pescanik.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top